Örök témánk: a NŐ

Minden, ami öltözködés, márkák, ruhák, modellek, mi áll jól és mi nem, valamint a telt idomok dìcsérete a másik oldalról: mit mondanak a férfiak..?

Friss topikok

Nemrég kelt szárnyra a legújabb pletyka (bár hajlamosak vagyunk hinni ennek..), az ausztrál Vogue főszerkesztője, Kirstie Clements, 25 évnyi szolgálat utáni elbocsátását követően, amikor is a divatlap ex-alkalmazottja leleplező könyvet ìrt a divatvilágról. Ebben azt is leìrja, hogy a modellek az éhségtől való szenvedés következtében kénytelenek a bemutatók alatt a földről felszedett zsebkendőket vagy egyéb rongydarabokat megenni, valamivel megtöltve gyomrukat, csak hogy ne hìzzanak el. 

anorex

A modellek beteges soványsága elleni harc még 2009-ben kezdődött, de még mára sem sikerült meggyőzni az összes tervezőt arról, hogy jobban teszik, ha lemondanak a túl sovány lányok dolgoztatásáról. És itt szeretnénk hangsúlyozni a tervezők felelősségét mindebben, mivel ők azok akik a beteges testalkattal rendelkező lányokat keresik és választják a munkákhoz. 

A kifutókon folytatódik a normálisnál jóval alacsonyabb testtömegindexű (16 alatti) modellek bemutatása. Mindazonáltal a domborulatmentes testre jóval könnyebb ruhát tervezni: nem szükséges a jó szabás, nem látszik a forma. 

Egy igazi nőt csak kevesen tudnak öltöztetni, nem véletlen, hogy az igazi nagyok, mint Dolce & Gabbana például, nem olyan nőkkel dolgozik, mint Monica Bellucci.

bellucci

Címkék: anorexia Vogue Dolce & Gabbana Monica Bellucci BMI Kirstie Clements

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekded.blog.hu/api/trackback/id/tr895216731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása